Hoe werkt het

Stap 1: We voeren een intake uit

Een éénmalig onderdeel van het FGplein is de intake. Tijdens deze intake komen wij naar uw locatie(s) toe om inzicht te krijgen in de huidige situatie op het gebied van de bescherming van persoonsgegevens.

Onderdelen van de intake zijn:
  • Een gesprek met de directie/bestuurder.
  • Een gesprek met één of enkele vertegenwoordigers van uw personeel naar eigen keuze.
  • We geven branchegerichte uitleg over de AVG, het FGplein en de specifieke FG taken.
  • Een rondgang door de locatie.

Stap 2: U ontvangt ons advies

Wij brengen ons advies uit. U ontvangt een overzicht met alle onderdelen die tijdens de intake besproken en gecontroleerd zijn. U krijgt een overeenkomst toegestuurd

Stap 3: Start dienstverlening

We stellen een jaarplanning op en starten de dienstverlening op.

Wat zijn de taken van een FG?

In hoofdlijnen: een FG houdt intern toezicht op de verwerking van persoonsgegevens binnen uw organisatie en of deze aan de afspraken en de AVG voldoet. Ook adviseert de FG over technologie en beveiliging, handelt vragen, datalekken en klachten af en ontwikkelt interne regelingen rondom privacy van mensen binnen en buiten uw organisatie. Wij spelen een belangrijke rol bij het motiveren en instrueren van medewerkers om dat te doen wat binnen ieders functie in de organisatie belangrijk is om te doen. Zo helpen wij dus de relevante kennis en kunde te ontwikkelen van medewerkers op iedere werkplek in de organisatie.

Wij helpen u verder

In alle situaties begeleiden wij u naar het gewenste resultaat. Is uw organisatie ook aan een intake toe? Plan deze dan vandaag nog in!

Meld u hier aan

Meld u hier aan voor een intakegesprek.

Meer info & aanmelden