Hoe werkt het

Stap 1: We voeren een intake uit

Een vast en éénmalig onderdeel van het FGplein is de intake. U kunt een intake aanvragen op een datum die u het beste uitkomt. Tijdens deze intake komen wij naar uw locatie toe om inzicht te krijgen van de huidige situatie op het gebied van de bescherming van persoonsgegevens.

Onderdelen van de intake zijn:
  • Een gesprek met de directie/bestuurder.
  • Een gesprek met één of enkele vertegenwoordigers van uw personeel naar eigen keuze.
  • We geven branchegerichte uitleg over de AVG, het FGplein en de specifieke FG taken.
  • Een rondgang door de locatie.

Stap 2: U ontvangt ons advies

Wij brengen ons advies uit. U ontvangt een overzicht met alle onderdelen die tijdens de intake besproken en gecontroleerd zijn. U krijgt ook een overeenkomst toegestuurd die volgens ons past bij uw situatie en deze kunt u ondertekenen om u te laten ondersteunen.

Situatie 1 Situatie 2 Situatie 3
Alle vereisten zijn op orde
Sluiten overeenkomst met FG-plein voor 3 jaar
Het FG-plein meldt zijn medewerker namens u aan bij de Autoriteit Persoonsgegevens

Situatie 1:

Wij gaan onze FG’er inschrijven namens uw organisatie bij de Autoriteit Persoonsgegevens. We nemen contact met u op over de planning.

Situatie 2:

Onder voorwaarde van een aantoonbare bereidheid en de aanwezigheid van een intern actieplan schrijven wij een FG voor uw organisatie in bij de Autoriteit Persoonsgegevens en gaan wij u helpen te voldoen. We nemen contact met u op over de planning.

Situatie 3:

Uw organisatie moet nog veel zaken uitvoeren en beslissen. U kunt er voor kiezen deze zaken zelf op te pakken en later opnieuw een intake aan te vragen. Wij werken samen met “het Steunteam” en via hen kunnen wij u volledig ontzorgen. Wij raden u deze optie aan zodat we meteen kunnen starten met het werken aan het beheersen van het risico dat de organisatie momenteel loopt.

Stap 3: Start dienstverlening

We starten de dienstverlening op.

Wat zijn de taken van een FG?

In hoofdlijnen: een FG houdt intern toezicht op de verwerking van persoonsgegevens binnen uw organisatie en of deze aan de afspraken en de AVG voldoet. Ook adviseert de FG over technologie en beveiliging, handelt vragen, datalekken en klachten af en ontwikkelt interne regelingen rondom privacy van mensen binnen en buiten uw organisatie. Ook spelen wij een belangrijke rol in het motiveren en instueren van medewerkers om dat te doen wat binnen ieders functie in de organisatie belangrijk is om te doen. Zo helpen wij dus de relevante kennis en kunde te ontwikkelen van medewerkers op iedere werkplek in de organisatie.

Wij helpen u verder

In alle situaties begeleiden wij u naar het gewenste resultaat. Is uw organisatie ook aan een intake toe? Plan deze dan vandaag nog in!

Meld u hier aan

Meld u hier aan voor een intakegesprek.

Meer info & aanmelden